Újabb riadalom érik az egészségügyben

A kényszernyudíjazás után a foglalkoztatási jogviszonyok kormányzati áttekintése kelt izgalmakat a kórházakban, rendelőkben – tűnik ki a Magyar Nemzet cikkéből.


Ha a kormány megszüntetné a vállalkozói jogviszonyt az egészségügyben, az érintett dolgozók akár tömegesen is elhagyhatnák a hazai ellátórendszert – erre figyelmeztetnek a Magyar Nemzet által megkérdezett szakmai szervezetek vezetői. Idézik Rácz Jenőt a Magyar Kórházszövetség elnökét, aki szerint nem érett még meg az idő a vállalkozói forma kiváltására az egészségügyben.

Jelenleg mintegy tízféle jogviszonyban foglalkoztatnak embereket a az ágazatban – emlékeztet a lap. Felidézve az a kormányhatározatot is, amely szerint a kabinet júniusig áttekinti az ágazatban fennálló jogviszonyokat. Ezt értelmezik sokan úgy, hogy valójában e sokféleség, benne a vállalkozási lehetőség megszüntetése, s mindenkinek az egységes közalkalmazotti besorolása a kormány célja. Idézik ugyanakkor az államtitkár nyilatkozatát, miszerint „az már elég, ha ezek a jogviszonyok átláthatóvá válnak” – olvasható az mno.hu-n , ám az ott sem tűnik ki, hogy a jövedelmek ilyen „átláthatóságának” mi lenne a gyakorlati értelme, közvetlen következménye a kormány szándéka szerint.

2013. április 17. 06:17
http://www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/ujabb_riadalom_erik_az_egeszsegugyben?utm_source=newsletter&utm_medium=medicalonline_hirlevel&utm_campaign=9639


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?