értesítő

tovább »


Figyelem!

Legújabb hír:

Tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.  "A kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett abban, hogy minden magyar állampolgár számára térítésmenetesen biztosítsa az influenza elleni oltást, nemcsak az idősek, és a kockázati csoportba tartozók számára." 2021.10.25

Tetravalens Influenza vakcina:  

2021. október végén, november elején megjelenik a gyógyszertárakban a mindenki számára elérhető tetravalens, split, inaktívált szezonális influenza elleni oltóanyag az alábbi vírustörzsekből:

A/Victoria/2570/2019 (H1N1) pdm09 - szerű törzs

A/Cambodia/e0826360/2020 (H3N2) - szerű törzs

B/Washington/02/2019 - szerű törzs 

B/Phuket/3073/2013 - szerű törzs

 

-----------------------------------------------------------------------------

2021.október 12-től a háziorvosi praxisba tartozó pácienseim részére megkezdem a térítésmentes influenza elleni védőoltás beadását. 

A térítésmentes influenza elleni védőoltás legfontosabb célcsoportjai:

(Ezekbe a csoportokba tartozó pácienseim jelentkezését várom a vakcina@citymed.hu e-mail címemen):

 • krónikus légzőszervi betegségben szenvedők, pl. asztmás betegek;
 • súlyos elhízás vagy neuromusculáris betegség miatt csökkent légzésfunkciójú betegek;
 • szív-, érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a megfelelően beállított magasvérnyomás betegséget);
 • veleszületett vagy betegség/kezelés révén szerzett immunhiányos állapotú betegek (beleértve a HIV-pozitív személyeket, daganatos betegségben szenvedőket is);
 • krónikus máj- és vesebetegek;
 • anyagcsere-betegségben szenvedők, pl. diabetes;
 • várandósok a gesztációs héttől függetlenül;
 • azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenzaszezon idejére tervezik;
 • rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek;
 • tartós szalicilát-kezelésben részesülő gyermekek és serdülők (a Reye-szindróma veszélye miatt);
 • 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül.
 • egészségügyi dolgozók, különös tekintettel a transzplantációs, az onkológiai, a hematológiai, a dializáló, a szülészeti-nőgyógyászati, a felnőttek és a gyermekek számára intenzív ellátást nyújtó, valamint a krónikus belgyógyászati osztályokon a betegekkel közvetlen kapcsolatba kerülő személyekre, továbbá a várandós nők és az újszülöttek, csecsemők gondozását végző egészségügyi dolgozók (beleértve a védőnőket is);
 • ápolást, gondozást nyújtó egészségügyi/szociális intézmények dolgozói, beleértve a szociális ellátásban foglalkoztatott dolgozókat is.

 Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága a 2021/2022. évi influenza szezonra a trivalens influenza elleni vakcina előállításához az északi féltekén az alábbi influenza vírustörzseket ajánlja:

A/Victoria/2570/2019 (H1N1)pdm09-szerű;

A/Cambodia/e0826360/2020 (H3N2)-szerű;

B/Washington/02/2019 (B/Victoria lineage)-szerű.

 

Emlékeztető Covid-19 oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 18. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. Időpontfoglalás az eeszt.gov.hu oldalon lehetséges az Oltás időpontfoglalás TAJ számmal a menüpont alatt:

COVID oltás időpontfoglalás - Lakossági Portál (gov.hu)

További információ:

Oltás időpontfoglalás 3. oltásra - Lakossági Portál (gov.hu)

Új hír:

"Függetlenül attól, hogy fővárosi háziorvosi praxisban, vagy fővárosi oltóponton történt az oltás – a második körös oltási igényt (név, TAJ szám, telefonszám, első oltás időpontja és oltóanyaga) az oltaspotlas@bfkh.gov.hu e-mail címen lehet jelezni.

 

Ezen oltások megszervezését a Fővárosi Oltási Munkacsoport végzi. A fenti címre küldött levél megérkezését követő napokban telefonon értesítik az ügyfeleket a második oltással kapcsolatos helyszínről és időpontról."

 

Már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására, nem kell a háziorvosát keresnie.  

Itt lehet regisztrálni Covid-19 elleni védőoltásra:

https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

Itt tud oltási időpontot, oltóhelyet, kiajánlott oltóanyagot foglalni:

https://www.eeszt.gov.hu

Amennyiben várandós vagy szoptat az alábbi e-mail címen intézheti az oltást: 

kismamaoltas@bfkh.gov.hu

Ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem  tudott róla vagy nem készült róla teszt, akkor igazolhatja a fertőzésen való átesését ellenanyag vizsgálattal is. Ebben az esetben a vizsgálat önköltséges, de hatósági áras, amelynek összege 11000Ft. Emellett ki kell fizetnie a védettségi igazolvány kiállításának 3000Ft-os összegét is. Ha az ellenanyag vizsgálat igazolja, hogy korábban valóban fertőzött, volt, akkor a védettségi igazolvány érvényessége 4 hónap. Ebben az esetben az igazolványt elektronikus úton ( a fővárosi és megyei kormányhivatal által rendszeresített elektronikus űrlapon), vagy személyesen is lehet igényelni bármely kormányablakban.

Amennyiben valaki jogosult az igazolványra, de bármilyen okból nem kapta meg, a problémát a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail címen is lehet jelezni.

Új hír:

Időpontfoglalás nélkül lehet védettéségi kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban (tehát nem a háziorvosnál):

 

Jogszabályi környezet:

 

 • 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról
 • 108/2021. (III. 5.) Korm. rendeletet a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosításáról

 

 


tovább »

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?