értesítő

tovább »


Figyelem!

Tisztelt Páciensek!

Ismertetem a legújabb EMMI miniszteri levelet és egyúttal kérem Önöket figyelmesen olvassák el és tartsák be az abban foglaltakat.

A www.citymed.hu/elojegyzes.php oldalamon lehetőséget biztosítok a rendelőben (1054 Budapest, Hold u. 8.) a megszokott rendelési időben óránkét négy pacienssel történő találkozásra előzetes egyeztetést követő időpont foglalással (Mindenképpen 15 percet foglaljon, ne rövidebbet!!!). Az elsődleges kapcsolattartás továbbra is az adminisztratív feladatokat tekintve (rendszeresen szedett gyógyszerek „felhőbe”, táppénzes lapok, stb.) e-mail-ben történik: info@citymed.hu vagy knagy@citymed.hu .

A levél tájékoztat arról is, hogy a hatósági vizsgálatok, gyógyszer javaslatok halasztódnak, mert az eddig érvényes igazolások érvényesek maradnak.

Kérem Önöket arra, hogy a telefonos megkeresést ezentúl a rendelési időre korlátozzák és csak indokolt esetben hívjanak (+36309429729). Az elsődleges kapcsolattartási mód az e-mailes (info@citymed.hu , knagy@citymed.hu )

Nagyon fontos, hogy az e-mailben pontosan adják meg az adataikat, részletezzék a panaszaikat és pontosan írják meg a kért gyógyszerek adatait is.

Tehát a levél:

„Háziorvosi ellátás újraindítása (2020. május 4.) - azzal a feltétellel, hogy rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni. Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani. Folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni, a dolgozók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert, szükség szerint védőeszközöket (védőköpeny, gumikesztyű, szájmaszk) kell biztosítani.

Működés:

A személyes találkozással járó vizsgálatokat továbbra is előzetes konzultációhoz kell kötni, telefon, e-mail, vagy a háziorvos által meghatározott egyéb elektronikai eszközök használatával. A távkonzultáció eszközeinek igazodni szükséges a lakosság lehetőségeihez. A távkonzultáció szabályozása terjedjen ki a háziorvos/ápoló elérhetőségének időbeli keretére is, elsősorban a korábban szokásos rendelési időhöz igazodva.

A telefonkonzultációt követően kerülhet sor a személyes orvos-beteg találkozásra, mely előjegyzés szerint történjen, a jogszabály szerinti heti 15 órában. Az előjegyzés fő szabálya óránként maximum 4 beteg vizsgálata.

Szervezési feladatok:

       Meghatározott háziorvosi tevékenységek véglegesen kerüljenek át a nem kontakt ellátási körbe (telefonon vagy egyéb nem kontakt platformon): igazolások, keresőképtelen állomány igazolása, egyéb igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok. Ezeket az adminisztratív feladatokat a kéréstől számított 5 munkanapon belül kelljen teljesítenie a praxis dolgozóinak.

       A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolvány lejárata a veszélyhelyzet megszüntetését követően is hosszabbodjon meg hat-tizenkét hónapig, csökkentve ezáltal a járóbeteg ellátásra hirtelen visszanehezedő nyomást.”

A

https://koronavirus.gov.hu/

internetes felületen "hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén".

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében": 

Információs vonalak: +3680277455, +3680277456


tovább »

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?