értesítő

tovább »


Figyelem!

Legújabb hír: 

2021. október végén, november elején megjelenik a gyógyszertárakban a mindenki számára elérhető tetravalens, split, inaktívált szezonális influenza elleni oltóanyag az alábbi vírustörzsekből:

A/Victoria/2570/2019 (H1N1) pdm09 - szerű törzs

A/Cambodia/e0826360/2020 (H3N2) - szerű törzs

B/Washington/02/2019 - szerű törzs 

B/Phuket/3073/2013 - szerű törzs

 

-----------------------------------------------------------------------------

2021.október 12-től a háziorvosi praxisba tartozó pácienseim részére megkezdem a térítésmentes influenza elleni védőoltás beadását. 

A térítésmentes influenza elleni védőoltás legfontosabb célcsoportjai:

(Ezekbe a csoportokba tartozó pácienseim jelentkezését várom a vakcina@citymed.hu e-mail címemen):

 • krónikus légzőszervi betegségben szenvedők, pl. asztmás betegek;
 • súlyos elhízás vagy neuromusculáris betegség miatt csökkent légzésfunkciójú betegek;
 • szív-, érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a megfelelően beállított magasvérnyomás betegséget);
 • veleszületett vagy betegség/kezelés révén szerzett immunhiányos állapotú betegek (beleértve a HIV-pozitív személyeket, daganatos betegségben szenvedőket is);
 • krónikus máj- és vesebetegek;
 • anyagcsere-betegségben szenvedők, pl. diabetes;
 • várandósok a gesztációs héttől függetlenül;
 • azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenzaszezon idejére tervezik;
 • rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek;
 • tartós szalicilát-kezelésben részesülő gyermekek és serdülők (a Reye-szindróma veszélye miatt);
 • 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül.
 • egészségügyi dolgozók, különös tekintettel a transzplantációs, az onkológiai, a hematológiai, a dializáló, a szülészeti-nőgyógyászati, a felnőttek és a gyermekek számára intenzív ellátást nyújtó, valamint a krónikus belgyógyászati osztályokon a betegekkel közvetlen kapcsolatba kerülő személyekre, továbbá a várandós nők és az újszülöttek, csecsemők gondozását végző egészségügyi dolgozók (beleértve a védőnőket is);
 • ápolást, gondozást nyújtó egészségügyi/szociális intézmények dolgozói, beleértve a szociális ellátásban foglalkoztatott dolgozókat is.

 Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága a 2021/2022. évi influenza szezonra a trivalens influenza elleni vakcina előállításához az északi féltekén az alábbi influenza vírustörzseket ajánlja:

A/Victoria/2570/2019 (H1N1)pdm09-szerű;

A/Cambodia/e0826360/2020 (H3N2)-szerű;

B/Washington/02/2019 (B/Victoria lineage)-szerű.

 

Emlékeztető Covid-19 oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 18. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. Időpontfoglalás az eeszt.gov.hu oldalon lehetséges az Oltás időpontfoglalás TAJ számmal a menüpont alatt:

COVID oltás időpontfoglalás - Lakossági Portál (gov.hu)

További információ:

Oltás időpontfoglalás 3. oltásra - Lakossági Portál (gov.hu)

Új hír:

"Függetlenül attól, hogy fővárosi háziorvosi praxisban, vagy fővárosi oltóponton történt az oltás – a második körös oltási igényt (név, TAJ szám, telefonszám, első oltás időpontja és oltóanyaga) az oltaspotlas@bfkh.gov.hu e-mail címen lehet jelezni.

 

Ezen oltások megszervezését a Fővárosi Oltási Munkacsoport végzi. A fenti címre küldött levél megérkezését követő napokban telefonon értesítik az ügyfeleket a második oltással kapcsolatos helyszínről és időpontról."

 

Már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására, nem kell a háziorvosát keresnie.  

Itt lehet regisztrálni Covid-19 elleni védőoltásra:

https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

Itt tud oltási időpontot, oltóhelyet, kiajánlott oltóanyagot foglalni:

https://www.eeszt.gov.hu

Amennyiben várandós vagy szoptat az alábbi e-mail címen intézheti az oltást: 

kismamaoltas@bfkh.gov.hu

Ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem  tudott róla vagy nem készült róla teszt, akkor igazolhatja a fertőzésen való átesését ellenanyag vizsgálattal is. Ebben az esetben a vizsgálat önköltséges, de hatósági áras, amelynek összege 11000Ft. Emellett ki kell fizetnie a védettségi igazolvány kiállításának 3000Ft-os összegét is. Ha az ellenanyag vizsgálat igazolja, hogy korábban valóban fertőzött, volt, akkor a védettségi igazolvány érvényessége 4 hónap. Ebben az esetben az igazolványt elektronikus úton ( a fővárosi és megyei kormányhivatal által rendszeresített elektronikus űrlapon), vagy személyesen is lehet igényelni bármely kormányablakban.

Amennyiben valaki jogosult az igazolványra, de bármilyen okból nem kapta meg, a problémát a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail címen is lehet jelezni.

Új hír:

Időpontfoglalás nélkül lehet védettéségi kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban (tehát nem a háziorvosnál):

 

Jogszabályi környezet:

 

 • 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról
 • 108/2021. (III. 5.) Korm. rendeletet a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosításáról

 

 


tovább »

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?