értesítő

tovább »


Figyelem!

Legújabb hír:

Emlékeztető oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 18. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. Időpontfoglalás az eeszt.gov.hu oldalon lehetséges az Oltás időpontfoglalás TAJ számmal a menüpont alatt:

COVID oltás időpontfoglalás - Lakossági Portál (gov.hu)

További információ:

Oltás időpontfoglalás 3. oltásra - Lakossági Portál (gov.hu)

Új hír:

"Függetlenül attól, hogy fővárosi háziorvosi praxisban, vagy fővárosi oltóponton történt az oltás – a második körös oltási igényt (név, TAJ szám, telefonszám, első oltás időpontja és oltóanyaga) az oltaspotlas@bfkh.gov.hu e-mail címen lehet jelezni.

 

Ezen oltások megszervezését a Fővárosi Oltási Munkacsoport végzi. A fenti címre küldött levél megérkezését követő napokban telefonon értesítik az ügyfeleket a második oltással kapcsolatos helyszínről és időpontról."

 

Már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására, nem kell a háziorvosát keresnie.  

Itt lehet regisztrálni Covid-19 elleni védőoltásra:

https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

Itt tud oltási időpontot, oltóhelyet, kiajánlott oltóanyagot foglalni:

https://www.eeszt.gov.hu

Amennyiben várandós vagy szoptat az alábbi e-mail címen intézheti az oltást: 

kismamaoltas@bfkh.gov.hu

Ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem  tudott róla vagy nem készült róla teszt, akkor igazolhatja a fertőzésen való átesését ellenanyag vizsgálattal is. Ebben az esetben a vizsgálat önköltséges, de hatósági áras, amelynek összege 11000Ft. Emellett ki kell fizetnie a védettségi igazolvány kiállításának 3000Ft-os összegét is. Ha az ellenanyag vizsgálat igazolja, hogy korábban valóban fertőzött, volt, akkor a védettségi igazolvány érvényessége 4 hónap. Ebben az esetben az igazolványt elektronikus úton ( a fővárosi és megyei kormányhivatal által rendszeresített elektronikus űrlapon), vagy személyesen is lehet igényelni bármely kormányablakban.

Amennyiben valaki jogosult az igazolványra, de bármilyen okból nem kapta meg, a problémát a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail címen is lehet jelezni.

Új hír:

Időpontfoglalás nélkül lehet védettéségi kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban (tehát nem a háziorvosnál):

 

Jogszabályi környezet:

 

  • 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról
  • 108/2021. (III. 5.) Korm. rendeletet a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosításáról

 

 


tovább »

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?