Ollózott cikkek

Jogi állásfoglalás:
Az oldalon elhelyezett cikkek az internet szabadon elérhető oldalairól származnak. Minden esetben feltüntetjük az adot cikk forrását. Ha olyan cikket fedez fel amely sérti a szerzői jogokat, akkor azt, kérésére azonnal eltávolítjuk az oldalról. Amennyiben a cikkek bármelyikével kapcsolatosan ilyen jellegű észrevétele lenne, kérjük írjon nekünk egy elektronikus levelet.

Így jelezz az evőeszközökkel!

2014-02-12 - Ha evőeszközzel étkezünk, az evést követően - jó esetben - keresztben a tányérba helyezzük őket, és mint aki jól végezte dolgát, továbbállunk.

tovább »

Az áltudomány 7 figyelmeztető jele

2014-01-04 - Robert L. Park, az amerikai Maryland Egyetem fizika tanszékének professzora úgy véli, ha egy állítás az alábbi pontok közül többnek is megfelel, akkor valószínűleg áltudománnyal van dolgunk. Természetesen előfordulhat, hogy egy tényleg jelentős felfedezés ezen ismérvek némelyikével rendelkezik, de ennek kicsi az esélye, és halmozott találat esetén Park szerint biztosra vehetjük áltudományos voltát.

tovább »

Mit ér egy jó apa?

2013-12-26 - Az anyaságról valahogy sokkal többet beszélünk, mint az apaságról. Ez nemcsak a hétköznapokban van így, a pszichológiai irodalmat olvasva is sokszor az az ember benyomása, mintha a szerzők kissé megfeledkeznének az apákról, és sokkal többet írnak az anya-gyermek kapcsolatról.

tovább »

Síbalesetek megelőzése

2013-01-13 - Az alpesi sízés szépsége és üdítő hatása mögött sok veszély is lappang, melyek nem szükségszerű velejárói. A balesetek 90%-a elkerülhető gondos felkészüléssel és figyelmes síeléssel.

tovább »

Második orvosi vélemény

2012-06-10 - Ellenőrzött orvosi diagnózisok - Betegérdek vagy biznisz?

tovább »

A férfiak széjjelhagyják a baktériumaikat

2012-06-07 - A férfiak a koszosabbak, állítják a kutatók, akik kimutatták, hogy még az irodai környezetükben is több a baktérium, mint a nőkében – tudósít a Medipress.

tovább »

Adrenalin kell, ha darázs csípi meg

2012-04-22 - A legtöbb csípés nyomán kialakuló duzzanat kellemetlen ugyan, de ritkán veszélyes.

tovább »

Adrenalin kell, ha darázs csípi meg

2012-04-22 - A legtöbb csípés nyomán kialakuló duzzanat kellemetlen ugyan, de ritkán veszélyes.

tovább »

Növekedhet a mobilos visszaélések száma

2012-04-01 - Az információbiztonsággal fogalkozó Kürt Zrt. szerint az okostelefonok és táblagépek biztonsági kockázatait még mindig nem veszik elég komolyan a vállalatok. A felhasználók növekvő tömege vonzza a digitális bűnözőket, és a mobileszközök elleni támadások jellege megváltozott, egre több a haszonszerző akció.

tovább »

Autósok, járművezetők, figyelem!!!

2012-03-08 - Miheztartás végett küldöm, és hogy legyetek óvatosak és gondosak.
2012 a nagy vadászat éve lesz.
Minden fa, minden bokor, mögött les majd a vadász. Az áldozatok az autósok lesznek, a vadászok a rendőrök.
Miért látom ilyen borúlátón a helyzetet? Roppant egyszerű: az idei költségvetésben 18 milliárdos bevételt terveznek csak a közlekedési bírságokból.

tovább »

Amit az elektromos cigarettáról érdemes tudni

2012-03-05 - Államtitkársági tájékoztatás az elektromos cigarettáról: tévhit, hogy nincs kockázata.

tovább »

A dohányzás tiltása jót tesz az egészségügynek?

2011-06-19 - Világszerte mind több ország statisztikái igazolják, hogy a dohányzás tiltása minden olyan helyen, ahol sokan megfordulnak - akár hivatalban, akár vendéglátóipari létesítményben -, jelentősen javítja a közegészségügyi helyzetet.

tovább »

A gyermek- és felnőttkori metabolikus szindróma gyógytornájáról

2011-01-19 - A metabolikus szindróma az iparosodott társadalmak népbetegsége. A túlzott energiabevitel és a mozgásszegény életmód következtében alakul ki. Központi problémája az inzulin rezisztencia és az ehhez társuló másodlagos betegségek, melyek együttesen felgyorsítják az érelmeszesedés folyamatát. A fiatal generáció „képernyő-függése”, a kóla, chips és gyorséttermek népszerűsége miatt egyre fiatalabb életkorban jelentkezik a betegség, előfordulása már a gyermekgyógyászati gyakorlatban sem ismeretlen. A tünetegyüttes megelőzésében a tudatos táplálkozás és a rendszeres testmozgás szerepe alapvető fontosságú.

tovább »

Síbalesetek megelőzése

2010-12-13 - Az alpesi sízés szépsége és üdítő hatása mögött sok veszély is lappang, melyek nem szükségszerű velejárói. A balesetek 90%-a elkerülhető gondos felkészüléssel és figyelmes síeléssel.

tovább »

Circolombia a Városligetben

2010-11-21 - Ha megkérdeznénk bárkit is, hogy mi jut eszébe Kolumbiáról – Colombia – akkor biztosan első helyen a kábítószer, vagy a bűnözés, esetleg a szegénység, és természetesen a kávé jutna eszébe! Valljuk be, nem sokat tudunk erről a dél amerikai országról, pedig tizenkétszer nagyobb területű, mint Magyarország és négyszer annyian lakják!

tovább »
Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?